lastolite avenger colorama national-geographic gitzo rycote joby
 
Гайд по штативам

Гайд по штативам

Чому мені потрібно купувати штатив?

Штатив призначений не лише для того, коли світло стає слабким, тому вам потрібно використовувати нижчу витримку. Існує безліч причин, як практичних, так і творчих, для розміщення камери на штативі. Ви можете бути фотографом дикої природи, який підтримує дуже важкий об'єктив, можливо, ви знаходитесь у студії, витрачаючи час, щоб сфотографувати ідеальний портрет, або пейзажний фотограф, який чекає цієї ідеальної миті світла. Штативи надають творчі можливості, наприклад, коли ви хочете відкрити діафрагму, додати сильний фотографічний фільтр нейтральної щільності або отримати важкодоступний кут чи перспективу. Інші дуже поширені типи фотографії, для яких потрібен штатив, включають зйомку декількох зображень для створення проміжків часу або для тривалих експозиційних знімків, таких як астрофотографія.

Як бачите, штативи - це інструменти для творчості, які дозволяють вам легше контролювати світло, а не лише підтримувати середовище з недостатньою освітленістю. Без штатива багато фотографій минулого просто не існували б. Багато фотографій, які ми хвалимо від майстрів, таких як Ансель Адамс, не були б можливими без штатива.

Що для мене найкращий штатив?

Тепер, коли ми визначили, що насправді є штативом, ви також повинні знати, що не існує «одного штатива, який би керував ними всіма». Іншими словами, якщо у вас є різні типи обладнання та ви використовуєте його в різних місцях, вам може знадобитися більше одного штатива, кожен з яких адаптований до різних ситуацій зйомки та спорядження. Якщо ви тільки починаєте займатися фотографією, існує безліч варіантів дуже гарної якості для початківців фотографів з обмеженим бюджетом. Продовжуйте читати наш посібник із придбання штативів, щоб знайти рекомендації для всіх рівнів фотографа та багатьох поширених типів фотографії.

Найкращі туристичні штативи

Туристи фотографи турбуються про те, щоб якомога менше носити з собою, і тому вони шукають найлегший і стабільний штатив, який можна знайти. Це робить подорожні штативи хорошим вибором для пейзажу, природи та фотографії, пов’язаної з подорожами, а також найпопулярнішим вибором універсального штатива.

Серія BeFree Манфротто вважається однією з найкращих колекцій туристичних штативів для фотографів. Штативи Befree напрочуд компактні, але стабільні і мають різні варіанти та стилі, вибираючи між вуглецевим волокном та алюмінієм.

Легкий і компактний - це також 190go! ідеально підходить для професійних фотографів, які люблять надзвичайно швидкодіючий механізм поворотного блокування.

Штативи для початківців та любителів

Компактна колекція Manfrotto - хороший вибір, якщо ви тільки починаєте. На вибір є три моделі - Light, Action, Advanced - кожна з яких пропонує різні функції навколо базового дизайну штатива. Компактне світло, складаючи лише 800 г та 39 см у складеному стані, є надзвичайно портативним рішенням, що робить його гарним штативом для менших компактних камер, бездзеркальних камер та дзеркальних камер початкового рівня. Розширена версія займає вашу камеру до 167 см і пропонує вдосконалену кульову головку, яка ідеально підходить для вашої беззеркальної або дзеркальної камери зі стандартним об'єктивом із збільшенням. Між двома моделями знаходиться Action, що поширюється на 155 см, і пропонує спеціальну головку, яка підходить як для фотографії, так і для відео.

Штативи для ентузіастів та професіоналів

Колекція Manfrotto 290 була ретельно розроблена для супроводу пристрасних любителів, коли вони роблять більш серйозні кроки у своєму захопленні фотографією. Завдяки правильному балансу продуктивності, практичності та універсальності, 290 є транспортабельним, без жодних жертв щодо стабільності камери. Випускається як з алюмінію, так і з вуглецевого волокна, а також у різних розмірах та наборах для голови, Manfrotto 290 допоможе отримати чудові результати у всіх фотостилях.

Manfrotto 055 із триходовою головкою X-PRO - вибір багатьох прогресивних та професійних фотографів. Штатив серії Manfrotto 055 доступний у версіях з вуглеволокна, що забезпечують додаткову стійкість камери та максимальну транспортабельність завдяки збільшеній жорсткості та зменшенню ваги, або алюмінію, що може бути більш логічним вибором, якщо ви не будете носити штатив багато разів. Для довідки, вуглецева версія 3-секційного штатива важить 2000 г, а алюмінієва - до 2500 г. Це для штатива поодинці, без голови.

Серія 055 має безліч функцій, які роблять її універсальним супутником для ваших пригод, як у студії, так і на місці. Центральна колона розширюється вертикально, але її також можна використовувати горизонтально, відкриваючи широкий спектр можливостей кадрування та зйомки, і це можна зробити за допомогою прикріпленої камери. Обертовий бульбашковий рівень зверху та роз'єм Easy Link, що дозволяє використовувати фото- та відео аксесуари на подовжуваному плечі або кронштейні. Важелі Quick Power Lock легко відкривати і закривати, навіть в рукавичках. Лише однією рукою вони дозволяють швидко і точно встановити індивідуальний зріст кожної ноги. Це робочий інструмент, який ніколи вас не підведе, починаючи від землі, аж до повного розширення.

055 доступний з 3 та 4 секціями. Як вибрати найкращий штатив для покупки? Хоча багато хто може віддати перевагу 3-х секційній, оскільки зазвичай кажуть, що вона є більш стабільною, є одна перевага 4-секційної: зі складеними ніжками штатив 54 см проти 63 см. Менша довжина цього штатива може бути важливим фактором, коли він використовується як дорожній штатив. Якщо ви бажаєте носити його з собою, це чудова підтримка для пейзажної зйомки як дзеркальною дзеркальною камерою, так і бездзеркальною камерою, а також коли ви використовуєте довгі об’єктиви.

Для кращої підтримки вашої камери ніщо не зрівняється з 3-смуговою головкою, доданою до 055. 3-Way Head X-PRO - це унікальна головка з висувними важелями, що робить її надзвичайно компактною. Розсунувшись, важелі дозволяють чітко контролювати положення голови, а штатив також оснащений новими регуляторами тертя на портреті та осях нахилу, щоб допомогти збалансувати вагу обладнання камери. Це гарантує точне регулювання кадру з відкритими фіксуючими ручками, лише блокуючи все, щойно кадр буде готовий.

Найкращі професійні студійні штативи

Якщо ваша фотостудія наближається до фотографії, то Manfrotto 475B - найкращий штатив для вас. Побудований з алюмінію, 475B важкий, становить 5300 г, але це означає, що він забезпечує ідеальну стабільність в умовах, в яких буде використовуватися. Однак, якщо важкий, це не означає, що він менш рухливий, ніж інші штативи, коли йдеться про регулювання ніжок або центральна колонка. Центральна колонка із редуктором дозволяє безпечно і точно регулювати висоту навіть при великих навантаженнях до 12 кг, тоді як ноги можуть бути встановлені під іншим кутом розвороту для більш гнучкого, універсального позиціонування, а також для збереження обладнання камери - збалансований по центру ваги штатива.

Сприяє стабільності штатива 475B система центральних підкосів, яка може працювати в симетричному або асиметричному режимі. Це дозволяє швидко розташувати всі ноги з однаковим розворотом або, якщо потрібно, індивідуальне встановлення кута для кожної ноги, що може бути бажаним, коли вам потрібно зменшити слід штатива. Телескопічні центральні брекети пропонують два положення “клацання”, що дозволяють знайти положення ніжок штатива.

Відео штативи

Хоча ви можете використовувати різні штативи для відео, іноді навіть йдучи на компроміс, якщо ви одночасно фотограф і відеооператор, або якщо ви любите професійне відео, вам може знадобитися інший штатив. Найважливішими особливостями відео штатива є створення цілком стабільної платформи, здатної підтримувати відеоапаратуру, і надійно монтувати рідинну відеоголову, що забезпечить плавне переміщення камери оператору.

Як вибрати найкращий штатив для придбання: памятка

Пошук правильного штатива не повинен бути процесом спроб і помилок. Сподіваємось, наш посібник із придбання штатива вкаже вам  правильний напрямок. Нагадуємо ось кілька головних порад щодо вибору найкращого штатива;


  • Для чого купуєте штатив для фотозйомки чи для відеозйомки?

  • Де ви будете використовувати свій штатив? В студії чи носити?

  • Яка вага навантаження на штатив включаючи камеру, зум-об'єктиви та аксесуари?

  • Яка голова вам потрібна для фотографії?


Сподіваємось, цей посібник із придбання штативів допоможе вам зрозуміти, що штативи необхідні для фотозйомки, а не лише для того, коли світло починає згасати. Штативи - це не просто аксесуар для камери; вони дають фотографам широкі можливості для творчості і дійсно можуть допомогти вашій фотографії виділитися серед натовпу.


Повязані продукти

290 DUAL Штатив алюм. 3 секц. з горизон. колон. з головою
0р.
Де купити

Новий штатив 290 Dual - поєднує в собі міцність і інноваційні якісні показники. Ідеальне рішення для креативних фотографів любителів. 290 Dual - 3-секційний штатив, найбільший в лінійці 290, з алюмінієвими ногами і верхнім підставою, поліпшує жорсткість, зносостійкість і продуктивність. Алюмінієві запірні важелі ніг з регульованим натягом дозволяють нівелювати будь-які наслідки використання штатива, що виникають з часом. Головною особливістю цього штатива є 90 ° механізм центральної колони. Він дозволяє колоні висуватися як у вертикальному, так і в горизонтальному положенні, відкриваючи широкий спектр варіантів кадрування, що робить його по-справжньому універсальним. Штатив має 4 регулювання кута нахилу ніг, які дають свободу для вашої творчості, дозволяючи знімати на рівні землі. Нові гумові накладки на ноги додають зручність захоплення і ергономічність. Штатив 290 Dual поставляється в комплекті з нової вдосконаленої 3-осьовий фотоголовой 804, з швидкознімною майданчиком. Ця голова забезпечує точне побудова кадру і надійну підтримку для камер середньої тяжкості. Ключовою особливістю цієї голови є її висувні рукоятки, які складаються, коли не використовуються, що робить її ще більш компактною і транспортабельної. Її ручки виготовляються зі спеціальної гуми, а сама голова - з легкого полімеру Adapto, завдяки чому голова поєднує в собі легку вагу і високу міцність...

Купити
504 відеоголова і MS Twin штатив карбоновий з чашею 100 / 75мм
0р.
Де купити

Відеосистема включає 504 рідинну голову з вбудованою чашею 75мм, професійний карбоновий штатив з подвійними ногами і середньої розтяжкою MVTTWINMC, а також зручну штативну сумку MB MBAG100PN. 504 рідинна відеоголова Manfrotto з вбудованою півсферою 75мм оснащена варіативної системою рідинного опору - variable fluid drag system - як під час панорамування, так і при нахилах, яка дозволяє знімати плавно і забезпечує систему 4-ступеневої контрбаланс до 7,5 кг і максимальне навантаження 12 кг при висоті центра ваги до 55 мм. Кріплення Easy link 3/8 '' '' дозволяє встановлювати зовнішній монітор або інші аксесуари. Карбоновий штатив з подвійними ногами і середньої розтяжкою є штатив професійного рівня з двоступеневою, надзвичайно жорсткою і стабільної конструкцією, що робить його ідеальним інструментом для будь-яких знімальних завдань. Якщо ви створюєте професійні відео або фільми, то штатив вам необхідний. Штатив має алюмінієву литу 100 мм чашу і алюмінієвий адаптер, який перетворює чашу в 75 мм при необхідності. Штатив оснащений среднеуровневой розтяжкою з телескопічними важелями, що дозволяє вам точно встановити кути ніг. Нижня розтяжка знімна, що дозволяє використовувати штатив також в поєднанні з нижньої розтяжкою Manfrotto 165MV, яка продається окремо. Замки ніг міцні і надійні, а подвійні шиповані ніжки з гумовими чохлами в комплекті передбачені для більшої стійкості. Для максимальної універсальності штатив можна використовувати з різними візками (114MV і 181B). Завдяки поєднанню надійної конструкції і сумісності, цей штатив безперечно має все для відмінної роботи...

Купити
Befree 3-Way Live Advanced 3-осьовий штативний комплект
0р.
Де купити

Befree 3-Way Live Advanced - це інноваційна модель, що поповнила флагманське сімейство штативів Manfrotto Befree Advanced для тревел зйомки, спеціально розроблена для фото- та відеоаматорів, яким потрібна максимальна продуктивність і універсальність '' все в одному '' в компактному корпусі. Befree 3-Way Live Advanced - перший дорожній штатив на ринку, розроблений як для фото, так і для відеозйомки. Він поєднує в собі точність і універсальність з інноваційними і унікальними функціями, які допомагають фотографам і відеохудожник створювати кадри вищої якості. Все, що потрібно зробити користувачам, - дати волю своєї творчості. У комплект входить нова голова Manfrotto Befree 3-way Live Head разом з популярним алюмінієвим штативом Befree Advanced. Комплект повністю відповідає двузадачності у виробництві фото і відеоконтенту, враховуючи взаємодоповнюваність цих двох світів в повсякденному житті і слідуючи сучасним тенденціям у використанні камер, які поєднують можливості створення якісного фотоматеріалу та відеозаписи в 4K. Befree 3-way Live Head - інноваційна 3-осьова рідинна голова Manfrotto для подорожей, яка має повністю складні ручки, що забезпечують неперевершену компактність і міцність, і володіє корисним навантаженням до 6 кг. Ця новаторська голова відповідає всім потребам клієнтів в роботі з відео- і фототехнікою за допомогою однієї універсальної підтримки. Завдяки високопродуктивної системі Befree Fluid Drag System з максимально плавним управлінням як під час панорамування, так і при нахилах, ця голова виключно легко налаштовується під композицію, максимально точне кадрування і зйомку. Використовувана високоефективна рідина являє собою новітню технологію рідинних голів Manfrotto, створену для забезпечення максимально плавного контролю рухів та виключної стабільності навіть при екстремальних температурах (-30 ° / + 70 °). Довга панорамний ручка, портретне положення і 3 бульбашкових рівня доповнюють голову, гарантуючи точність і універсальність у знімальному процесі, сприяючи реалізації творчих ідей. Штативная голова також оснащена унікальним майданчиком 200PL-PRO, виготовленої з високоякісного алюмінію, повністю сумісної з кріпленнями типу Manfrotto RC2 і Arca-Swiss: з 2 гумові вставки для максимального міцного зчеплення навіть при зйомці під самим критичним кутом. Крім того, власник майданчика на голові також сумісний з 501PL, забезпечуючи таким чином ідеальний баланс навіть з більш довгофокусними об'єктивами. Ергономічний дизайн робить управління комплектом 3-осьовий Manfrotto Befree 3-Way Live Advanced інтуїтивно зрозумілим і швидким, що дозволяє навіть самим вимогливим користувачам легко і оперативно налаштувати своє обладнання, не втративши при цьому кадр. Хрестовина розроблена для ідеальної стійкості на всіх типах поверхні, в тому числі на самих нерівних, при цьому камера завжди залишається нерухомою і готової до зйомки різких зображень і плавних відео. Система блокування ніг QPL Travel робить настройку і регулювання простий і безпечної, забезпечуючи повну стійкість у всіх конфігураціях, коли штатив розкладений. Ергономічний перемикач кута нахилу ніг розроблений для використання як правшами, так і лівшами, дозволяючи кожному інтуїтивно змінювати перспективу зйомки і знаходити потрібну висоту штатива, не втрачаючи фокусування на планованому кадрі. Дорожній штатив можна легко встановити в три позиції завдяки незалежним кутах нахилу ніг, що гарантує універсальність зйомки для всіх творчих ідей, які можуть виникнути на локаціях. Хрестовина цієї інноваційної моделі також оснащена кріпленнями Easy Link, як і професійні штативи Manfrotto 190 і 055. Це дозволяє фотографам і відеооператорам розширювати свої можливості, додаючи аксесуари, які роблять їх кадри унікальними. Креативні користувачі тепер легко можуть встановити джерела світла або відбивачі для зйомки на локаціях, для чого раніше було необхідні були важкі штативи з аксесуари. Manfrotto Befree 3-Way Live Advanced - кращий штатив для подорожей для захоплених фотографів і відеооператорів, яким потрібна максимальна продуктивність в легкому форматі. Це оптимальне поєднання портативності, надійності, простоти налаштування і експлуатації. Він створений з метою - дати можливість користувачам висловити свій талант з камерою і впевненістю в кращій опорі...

Купити

Написати коментар

Категорії