lastolite avenger colorama national-geographic gitzo rycote joby
 
Чим більше голів тим краще: яку штативну голову вибрати?

Чим більше голів тим краще: яку штативну голову вибрати?

Дві голови краще, ніж одна, але коли справа доходить до штативних голів, існує безліч різних типів на вибір . До вибору також додається тип або типи використання, а також особливості конструкції. Отже, як підібрати до штатива ту саму голову під свої потреби? Звичайно, на це питання не існує універсальної відповіді, і, можливо, вам, як і мені, знадобиться кілька різних типів голів для конкретних вимог.

Штатив має значення

Голову штатива не слід розглядати ізольовано. Немає абсолютно ніякого сенсу ставити велику важку відеоголову на кволі ноги штатива. Тому вам потрібно пам'ятати, що штатив повинен добре підходити до голови. Наприклад, панорамний голова буде марна без міцної і стабільної платформи для її кріплення. Штативи Manfrotto мають легке кріплення для голови і стопорні гвинти, щоб голова не зміщувалася.

Які голови?

Отже, які є варіанти? Панорамні і похилі голови бувають різних типів, включаючи кульові голови і панорамні голови, гідравлічні голови, панорамні відеоголови. Штативні голови бувають самих різних розмірів, форм і вартості. Що стосується останнього, то можна витратити більше тисячі доллярів тільки на одну професійну голову, що працює в важких умовах. Чому так дорого? Тому що в них використовується розумна інженерія, і вони розраховані на довгі роки постійного використання без будь-яких проблем. Навіть набагато дешевші голови розраховані на роки використання при правильному догляді.

Важливість швидкознімний системи

Ще один момент у виборі штативної голови, купувати чи модель з швидкознімною системою QR. Вона використовує пристрій блокування майданчику, щоб надійно утримувати камеру на місці або одним натисканням кнопки і / або важеля, швидко вивільнити її для роботи з рук або заміни об'єктива / камери. Я особисто не хотів би залишатися без цієї функції, тому що для мене немає нічого гіршого, ніж витрачений даремно час на відкручування камери від штатива і подальше кріплення камери назад до штатива.

Моє улюблене: штатив з кульовою головою

Ви не знаєте, яку штативну голову вибрати? Відмінна штатна голова для старту - мабуть, мій фаворит - кульова голова. Manfrotto виробляє кульові голови X-Pro, які є одними з найбільш компактних доступних типів голів. Вона відмінно справляється з більшістю типів зйомки, і я розглянув цю конкретну голову на цьому сайті тут. Кульові голови виготовлені з легкого магнію і дуже прості у використанні і швидко фіксують камеру в потрібному положенні. Розробки Manfrotto повністю усувають стару проблему люфту в кульових шарнірах, що приводить до "робочого дрейфу"

3-осьові штативні голови

Я використовував одну такого типу багато років, коли працював з місцевими газетами. Один важіль управляє рухом по кожній з осей і, отже, пропонує більш індивідуальний контроль нахилу вгору і вниз, а також нахилу з боку в бік. Це добре працює, коли є більше часу, і, ймовірно, така голова більше орієнтована на студійне використання, ніж на відкритому повітрі, де я особисто віддаю перевагу кульову голову. У 3-осьових голів є ще один недолік для мене, коли я використовую їх на природі. Вони не тільки не так швидко встановлюються, але і з трьома окремими фіксують важелями їх легше зачепити за речі, коли ви носите їх без чохлу!

Рідинні штативні голови

Хоча я іноді використовую рідинні голови для фотографій, вони і голови з рідинним ефектом насправді призначені для зйомки відео. Спробуйте одну з них і ви відразу побачите, наскільки легше з їх допомогою отримувати дійсно плавні панорамування і руху камери. Ви можете варіювати зчеплення, щоб було легше досягти дуже повільного кругового руху при високому зчепленні або, навпаки, швидкісного, при низькому. Швидкознімна система на таких штативних головах у значній мірі необхідність для мене, коли я знімаю на них. Мені потрібна універсальність, щоб швидко зняти відеокамеру зі штатива для зйомки з рук. Пам'ятайте, чим довше об'єктив, тим більша ймовірність тремтіння, і я майже завжди використовую штатив з рідинної головою або монопод для підтримки камери при зйомці з об'єктивом з понад 100 мм фокусною відстанню. Чим довше ви тримаєте камеру в руці, тим сильніше тремтіння стає проблемою для відео (і фотографій, якщо на те пішло). В результаті, якщо я знімаю інтерв'ю, я вважаю за краще працювати на стійкій платформі штатива з рідинної головою. Подивіться телеінтерв'ю, в якому оператор не використовував штатив, і якщо воно триває якийсь час, ви зрозумієте, що я маю на увазі! Іноді я використовую відеоголову для спеціалізованої фотографії - панорамування вгору під час довгої експозиції, наприклад, як ця.

Штативні голови Gimbal

Ці спеціалізовані штативні голови призначені для фотографів, що використовують великі, важкі та громіздкі довгі об'єктиви. Хоча я пробував їх, я не використовував їх довго і інтенсивно, тому я запитав свого друга, фотографа дикої природи Стюарта Шора, чому він їх використовує. Опора для важких телеоб'єктивів Manfrotto 393 була проведена як ідеальна голова для довгих об'єктивів на монопод. Однак вона дуже добре працює на міцному штативі, і іменнотакім чином більшість людей використовують цю систему. Якісна конструкція з гумовими ручками, яка ідеально підходить для роботи в будь-яку погоду, також голова Gimbal 393 оснащена швидкознімний майданчиком, яка фіксується на місці, щоб уникнути випадкового руху. Подвійні ручки регулювання зчеплення дуже добре фіксують об'єктив 600 мм і камеру, а з фрикційної базою панорамування фотограф може легко й панорамування стежити за об'єктами. Я використовував 393 зі штативом Manfrotto 190 і вважаю такий комплект хорошою і стабільною опорою для мого об'єктива Canon 1D Mk1v і 500мм f / 4 L IS. За допомогою такого набору я отримав безліч зображень дикої природи в умовах низької освітленості. Без такої стабільної системи мені вдалося б відстежити об'єкт і зробити різкі кадри.

Панорамна штативна голова

Панорамні голови варіюються від простих і швидко встановлюються типів до надзвичайно точних і досить складних на вигляд. Я використовував Manfrotto 303SPH зі штативом 058B, знімаючи заголовну фотографію до цієї статті фотографії, на якій зображений віадук Харрінгуорт, найдовший кам'яний віадук в Великобританії. 303SPH - це чудово спроектована голова, і хоча вона виглядає складною, її дійсно досить швидко і просто налаштувати, коли ви до неї звикнете. Ця голова розбирається і складається, щоб її було легше транспортувати. У зібраному вигляді це хороша міцна і дуже адаптується платформа для камери. Знайдіть вхідний зіницю того об'єктива, який ви використовуєте, вирівняйте його з двома осями цієї сферичної штативної голови, а потім скористайтеся ще однією з її функцій - регульованими насічками при повороті камери. Це гарантує, що камера знаходиться в потрібному місці для ідеального перекриття без помилок параллакса. Якщо ви все налаштували правильно, то буде легко об'єднати результати в єдину панораму.

Редукторні штативні голови

Редукторна штативна голова - дійсно точна інженерна розробка для студійної роботи, але також іноді використовується на відкритому повітрі для пейзажної або архітектурної фотографії. Навіщо її використовувати? Причина в тому, що вона дає максимально точний контроль. Ідеального вирівнювання камери і точної композиції набагато простіше домогтися за допомогою редуктора голови, такий як нова голова Manfrotto XPRO Geard.

Висновок

Можливості багатьох штативних голів перетинаються. На ваш вибір безпосередньо впливає як тип голови, так і стиль фотографа. Для мене кульова голова XPro - відмінний вибір загального призначення, але я також використовую інші типи в міру необхідності. Якщо ви поєднаєте правильну голову з відповідним штативом, ви будете отримувати задоволення від використання і відмінні результати на довгі роки.

Повязані продукти

Штативная 3D голова Junior
0р.
Де купити

Яка фіксує система на саморегулюючих конічних підшипниках забезпечує обертання на 360 ° як у вертикальній, так і в горизонтальній площинах. Ідеальна голова для 35мм, легких і середньо камер. Кріплення камери: 1/4 ''. Опціональні майданчики: 625, 323, 394, 357, 577...

Купити
3D Голова Super-Pro
0р.
Де купити

Виконана з високою точністю для плавного і коректного позиціонування камери. Три вбудованих рідинних рівня для контролю горизонталі і вертикалі. голова оснащується швидкознімними майданчиком, з подвійним фіксатором, що підвищує безпеку кріплення камери. Кріплення камери: гвинти 1/4 '' і 3/8 ''. Опціональні майданчики: 030-38, 030ARCH-14, 030ARCH-38, 030HAS, 030L, 030UNIV, 030VHS-38, 130-14, 130-38...

Купити
494 Кульова голова
0р.
Де купити

Для всіх фотографів-любителів, що шукають невелику, але потужну кульову голову, 494 алюмінієва кульова голова забезпечує швидке і точне позиціонування камери. Легка і компактна голова 494 Center Ball Head ідеально підходить для тих, хто шукає швидке і просте рішення, яке допомагає точно вибудовувати кадр. Ця штативна голова виготовлена з високоміцного, легкого алюмінію, тому вона надзвичайно портативна і досить міцна, щоб впоратися з корисним навантаженням до 8 кг. Це ідеальне рішення для всіх типів бездзеркальних камер із зум-об'єктивами і навіть для DSLR середнього рівня. Ця просунута кульова голова поєднує в собі практичність з високою функціональністю і має три незалежних елемента управління: основна ручка для управління блокуванням сфери; вбудована ручка управління тертям, яка регулює тягове зусилля кулі, так що вага обладнання завжди ідеально збалансований, і кадри можна вибудовувати без особливих зусиль; незалежна ручка панорамування, яка утримує горизонт рівно на площині і переміщує камеру по горизонталі, забезпечуючи приголомшливі пейзажні знімки. На штативну кульову голову 494 встановлюється унікальний майданчик, яка повністю сумісна з найпоширенішими стандартними кріпленнями світу: Manfrotto RC2 і Arca-swiss. Завдяки цій алюмінієвої майданчику, прикріпленою до камери, всі голови Manfrotto і майже всі голови на ринку, оснащені кріпленнями типу Arca-swiss, можуть бути швидко і без зусиль налаштовані, без необхідності розбору на компоненти. Конструкція голови 494 Center Ball Head робить її як надзвичайно простий в установці, так і надійної в будь-якої конфігурації...

Купити

Категорії